mantar ızgara nasıl yapılır


Mantar ızgara nasıl yapılır? Zehirli olmayan yenilebilir mantarların tamamı ızgarada pişirilerek yenilebilir. Bu mantarlara bakkalda, markette satılan kültür mantarları dahil. Mantar ızgara, evlerde yapılan en pratik yemek çeşitidir. Kafa yormaya, zaman harcamaya gerek yok. Mantarı tedarik et, istediğin pişirme aleti üzerinde mantarları ızgara yap, bu kadar kolay. Mantarın besleyici özelliğini dikkate alırsak, sağlıklı beslenme adına mantar yiyerek kendimize en büyük iyiliği yapmış oluruz.

Resimde gördüğünüz mantar, pazarlarda çokça satılan istiridye mantarıdır. Bu mantarın halk arasında dolaşan bir sürü adı var. Adı lazım değil, şekline bakınca anlarsınız. İşte bu mantarda kültür mantarıdır. Mantar çiftliklerinde üretiliyor ve pazarda, markette kilo veya paketli olarak satılıyor. Mantar ızgara yapmak kolay; mantarın kökünü kesin atın ve mantarı yıkamayın. Tost makinesini ısıtın, arasına mantarları dizin.

Mantarların üzerine tost makinesinin izi çıktığına, üzerine tereyağı sürün ve tuz ekin. Elbette, bu yağ sürme ve tuz ekme işlemini mantarın iki yüzünede yapmalısınız. Ardından mantarların fazla suyunu çektirmeden tost makinesinden alın. Izgara yaptığınız mantarları (buharı çıkmayan) taze ekmek arasına kor yerseniz, tadına doyamazsınız. Özellikle ızgara mantar yapmak için, istiridye mantarını kullanın derim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote