domates soslu patlıcan biber kızartması


Domates soslu patlıcan biber kızartması her öğün yenilebilen bir yemek. Evde hazırda yiyecek bulunmasa; en kolayı, patlıcan biber kızarıp yanınada bir makarna yaptın mı, süper yemek olur. İster sade ye, istersen üzerine sarımsaklı yoğurt gezdir, bol ekmekle bana bana ye, doydum demezsin. Patlıcan, biber kızartması ustalık gerektiren yemek değil. Herkes yapabilir, zor tarafı ise, domates sosunu hazırlamak.

Domates soslu patlıcan biber kızartması'nın en önemli işi; kızartmanın domatesli sos'unu hazırlamak. Sos'u gerektiği gibi hazırlanmazsa, kızartma tatsız, tuzsuz çok dandik olur. Ha yemişin, ha yememişin fark etmez. Patlıcanı biberi bildiğiniz gibi kızartın, tarife gerek yok. Size domates sosunun nasıl yapıldığını anlatayım. Biliyorsanız ne ala, bilmiyorsanız öğrenmiş olur, rahmetli hacı babama rahmet okursunuz.

Patlıcan biber kızartmasına sos nasıl yapılır: Üç tane domates alın elinize, içi beyaz ve yeşil olmayan domatesleri bir kaba rendeleyin. İki iri diş sarımsağı soyun ve irice doğrayın. Tava'ya 3 kaşık sıvı yağ koyun ısıtın. Önce sarımsakları kavurun, kenarları pembeleşirken rendelediğiniz domatesleri ilave edin kavurun. Domates kaynamaya başladığında, ateşi düşürün ve domates diriliğini kaybedinciye kadar kısık ateşte pişirin.

Domates diriliğini kaybedince, kızartığınız biberi patlıcanı ilave edin. Üzerine 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz ve bir çay bardağı sıcak su (fazlada koyabilirsiniz) koyun, karıştırın ve tuzunu ayarlayın. Tavayı kaynattıktan sonra ateşi kısın, tavadaki su kendine karar gelene kadar kızartmayı pişirin. İnmeye yakın, bir yemek kaşığı üzüm sirkesini ilave edin, karıştırın ve kızartmayı bir defa fokurdatın ve ocakatan alın.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote