Tiramisu Yap Ye Yedir


Tiramisu yapsam acep yenir mi? diye; derin derin düşünme kardeş, yap ye, yedir. O güvendiğini sandığın kişiler dahi, sana ye demeyi boş ver, olayı fotoğraflamaya fırsat vermeden binbir meşakkatle hazırladığın super simple pumpkin tiramisù'nu cuk diye yutacaklardır. Yenir yenir, yeterki sen malzemeni tedarik et. Tiramisu yapımı için kullanacağın malzemeleri tiramisu yapmadan da, ekmeğe sürsen yenir.

Tiramisu'nun içinde neler var? Bulursan mascarpone peyniri, krema, şeker, yumurta, kakao, filitre kahve, marsala veya konyak, tabi ki, kedi dili bisküvi. Bilirim, bu malzemelerin çoğunu denkleştiremiyeceksin. Çünkü, memleketin her yerinde bu malzemelere erişim oldukça sınırlı. Olsun, tiramisuzluk kötü bir şey, yine de sen marketinde olan malzemelerle yetin, tiramisu'nu yap ye, nefsini körlersin.

Mesela; mascarpone peyniri yerine labne peyniri, filitre kahve yerine nescafe klasik, marsala veya konyak yerine hiçbir şey koyma. Zati, böylesi şeyler damak zevkimize uymaz. Bu malzemelerin yokluğu, yaptığın tiramisu'yu incitmez. Varsın tiramisu ayık kalsın, ne güzel, zinde zinde yutulur. Tiramisu yapmak çok kolay. Nete bağlan, gir Google'a, yaz tiramisu. Binlercesi dökülür önüne, seç beğen birini al kullan. Tavsiyem, unlusunu yapma, ekmek makarna yerin boş kalsın emi.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote