çiğ kremalı kadayıf tatlısı


Çiğ kremalı kadayıf tatlısı bilinen hiçbir kadayıf tatlısına benzemez. Kadayıf tatlı çeşitinin ilk örneğidir. Çiğ kremalı kadayıf tatlısını yiyen biri, asla; normal kadayıf tatlısını ne satın alır, ne de kendisi bu tatlıyı yapar. İnsan, çiğ kremalı kadayıf tatlısını yerken tereyağı kokusunu ayrı, krema kokusunu ayrı alır ve daha da önemlisi, çıtır kıtır sesleri ağızınızın içinde bum bum. Bu tatlının bir başka özelliği ise; günlerce ve hatta aylarca ilk yapıldığı gündeki tadı, lezzetti ve kıtırlığını muhafaza ediyor olmasıdır.

Çiğ kremalı kadayıf tatlısı yapımında iyi bir tarif ve bu tarifte önerilen miktarda malzeme temini gerekir. Tatlının malzeme miktarlarını ayrı tutarsak, tatlı yapımında kullanılan ana malzemeler şunlardır: Çiğ tel kadayıf, sade tereyağı, ceviz içi veya (istenirse) diğer kuru yemiş çeşitleri, çiğ krema, süt ve toz şekerdir. Çiğ kremayı marketlerden tedarik edebilirsiniz. Bildiğiniz gibi 200 ml. lik karton kutu ambalajlı olarak satılmaktadır. Bu tatlının diğer artısı ise, derin dondurucuda saklanıyor olmasıdır. http://www.klasiktatlar.com/kremali-kadayif-tatlisi-12800.html