düdüklüde et kavurma


Düdüklü tencerede kurban eti olsun, kasap veya market eti olsun, daha olmadı keçi, koyun, koç, malak, sığır, manda, deve, dombay, geyik veya benzeri her çeşit et kavrulur. Düdüklü eti öyle kavurur ki, yemesine doyum olmaz. Tencere varken, düdüklüde et niye kavrulur diye aklınızdan geçebilecek sorunun yanıtı şöyle; tencerede et kavurma işi uzun zaman aldığından, çabukluk açısından et düdüklüde kavrulur. Sıkıntı yok, en baba et düdüklü tencerede yirmi dakikada kavrulur.

Düdüklüde et kavurma nasıl yapılır? Kavurma yapılacak et, kuşbaşı olarak doğranır. Düdüklü tencere ocağın üzerine alınır. İçerisine istenilen miktarda doğranmış et ve bir su bardağı su konur. Ardından düdüklü tencerenin kapağı kapatılır, İlk düdük sesinden sonra et 20 dakika haşlanır ve ocak söndürülür. Düdüklü tencerenin özeliğine göre, havası boşaltılır ve haşlanan et düdüklüden çıkarılır. Yarım kilodan az et haşlanmışsa, etin haşlama suyu düdüklüde fazla olmaz.

Yarım kilodan fazla haşlanan et veya fazladan su konmuşsa, et süzülür ve suyu bir kaseye alınır. Ardından düdüklüye veya tavaya arzu edilen yemeklik yağ konur ve haşlanmış kuşbaşı et yağ içerisinde suyunu çekinceye kadar kavrulur. Kavrulmuş et ocaktan alınır ve tuz, karabiber, kekikle tatlandırılarak sofraya konur. Bu yöntemle et düdüklüde kısa sürede kavrulmuş olur. Resimde gördüğünüz kavurma; düdüklü tencerede anlattığım yöntemle, koyun eti ve tereyağı kullanılarak kavrulmuştur.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote